istock_000010361595small_285

ellen-baltex-grupp-1_120

img_4744_en_400

Om Ellen

Intimhälsa

Trenden att måna om sin intimhälsa växer i hela världen. Ökningen ligger i linje med det ökade intresse att må bra men också ökad hygien, vi duschar allt oftare och tvättar bort den naturliga skyddsbarriären mot oönskade bakterier. Intimrakning, tajta kläder och byte av sexpartners tros bidra till det ökade intresset för denna typ av produkter. Dagens kvinnor och män accepterar inte i samma utsträckning som tidigare klåda, irritation och dålig lukt i underlivet och söker därför aktivt efter bra lösningar för besvären. Ellens produktportfölj är speciellt designad för det känsliga intimområdet och lindring av besvär vid problem med svampinfektioner och obalans i underlivet. Produkterna innehåller probiotika eller har en hög andel naturliga och ekologiska råvaror.

Kort om Ellen

Ellen AB bildades 2000 och är ett svensk bioteknikbolag som utvecklar högkvalitativa produkter som ger ett välbefinnande och löser intimhälsoproblem. Produkterna är speciellt designade för kvinnans känsliga intimområde, men passar även bra för män som söker högkvalitativa intimvårdsprodukter. Produkterna innehåller probiotika, eller har en hög andel naturliga och ekologiska råvaror. Ellens probiotiska produkter är världsunika och mjölksyra-bakterierna (lactobacillerna) som ingår i såväl den probiotiska tampongen som den probiotiska intimkrämen, är skyddad av patent som ägs av Ellen AB. Probiotikan fungerar både förebyggande och återställande. Övriga produkter i bolagets produktportfölj består av naturliga eco-vänliga ingredienser, av mycket hög kvalitet. Bolagets försäljning sker genom ett utvecklat nätverk av distributörer. Tyngdpunkten i distributörsnätverket ligger i Europa. På den nordiska och den tyska marknaden ansvarar Ellen för försäljningen.

Ellens produktportfölj

Ellens produktportfölj består av sju produkter varav två är världsunika probiotiska produkter. Övriga produkter består av naturliga ECO-vänliga ingredienser med bland annat Salvia-olja som en av huvudingredienserna, Ellen Intimate Cleansing Foam- och Intimate Deo.

ellen® Probiotisk tampong År 2003 var Ellen först i världen att erbjuda en tampong med probiotika och vi är fortfarande ensamma på marknaden. Den probiotiska tampongen tillför mjölksyrabakterier (laktobaciller) till underlivet för att upprätthålla en frisk bakterieflora i underlivet. Tampongen är en egenutvecklad produkt och innehåller Lacto Naturel (LN®), en blandning av mjölksyrabakterier från Ellens patenterade stammar. Användningen av probiotika särskiljer produkten från vanliga tamponger och produkten är speciellt utvecklad för att bibehålla den naturliga underlivsfloran samt att hjälpa kroppen att behålla den rätta pH-balansen i underlivet. Tampongen finns i två utföranden, med eller utan applikator.


ellen® Probiotisk Utvärtes Intimcreme
Torrhet, irritation och dålig lukt är vanliga underlivsbesvär bland kvinnor i alla åldrar. Den egenutvecklade intimcremen är modern intimvård som är enkel att använda och som når en bred målgrupp. Den har utvecklats speciellt för att skydda den känsliga huden och slemhinnorna i det yttre intimområdet och har egenskaper som tilltalar många kvinnor. Överdriven underlivshygien medför att många kvinnor tvättar bort de naturliga och skyddande laktobacillerna. Följden blir att den känsliga huden i underlivet blir torr och skör. Ellens intimcreme särskiljer sig från vanliga intimvårdsprodukter med sitt innehåll av mjölksyrabakterier och att den är baserad på vegetabiliska fetter och oljor.


ellen® Intimate Clensing Foam
är en egenutvecklad foam (tvättskum) som består av naturliga och eko-vänliga råvaror. Produkten är dermatologiskt testad och huvudingrediensen är salvia. Salvia har antiinflamatoriska egenskaper och motverkar oönskad odör. Fördelen med en foam framför en flytande tvål är att den är skonsammare mot det känsliga underlivet då mindre mängd av produkten går åt för rengöring jämfört med en flytande tvål. Foamen kan också användas som rakskum


ellen® Intimate Deo.
Svettkörtlar finns både i armhålan och i ljumskarna. Vissa människor har problem med kraftig svettning i ljumskarna på samma sätt som i armhålorna. Det resulterar i problem med oönskad odör. Ellen intimate deo är en egenutvecklad deo som består av eko-vänliga och naturliga råvaror och är dermatologiskt testad. Liksom intimate cleansing foam består även deon av Salvia vilket har antiinflammatoriska egenskaper och motverkar oönskad odör. Deon är fri från aluminium för att skona det känsliga underlivet och den har ett lågt ph-värde.

ellen® Sport tampong. För aktivt skydd i samband med simning och sportaktiviteter. Ellen Sport tampong ger ett skydd mot oönskade bakterier i vattnet under simning och tar hand om mindre blödning eller flytningar under sportaktiviteter. Kan användas för att skydda slidan från yttre påverkan även när du inte har menstruation. Innehåller en patenterad medicinsk hydrofobisk barriär för att förhindra uppkomst av infektion eller irritation orsakad av förorenat eller klorerat vatten in i slidan. Dermatologiskt testad.

Marknadsföring och försäljning

Ellens affärsmodell är att sälja företagets produkter till konsument genom lokala distributörer eller i egen regi. Distributörerna ansvarar för att produkterna blir rätt registrerade. Vidare har distributören ansvar för investering i marknadsföring och försäljning på den lokala marknaden. Ellen AB har avtal med distributörer som täcker marknader i och utanför Europa. Bolagets marknads- och försäljningsarbete fokuseras nu på att skapa försäljning och tillväxt i bolagets distributörsnätverk. Nio distributörer som bearbetar 15 länder i Europa genererar idag Ellens intäkter. Där IPRAD i Frankrike är Ellens största distributör. Ellens tilllväxtsdistributörer är Bio-Tech i Ungern, Casen Recordati i Spanien, S&D Pharma i Tjeckien och Slovakien, Tosama i Balkan och Dolsan i Schweiz. På den nordiska marknaden och i Tyskland sköter Ellen marknads- och försäljningsarbetet i egen regi. Det innebär bland annat att Ellen ansvara för genomförd marknadsföring men erhåller också en högre bruttomarginal på försäljningen på dessa marknader.

Nio distributörer som bearbetar 15 länder i Europa genererar idag Ellens intäkter. Där IPRAD i Frankrike är Ellens största distributör. Ellens tilllväxtsdistributörer är Bio-Tech i Ungern, Casen Recordati i Spanien, S&D Pharma i Tjeckien och Slovakien, Tosama i Balkan och Dolsan i Schweiz.

På den nordiska marknaden och i Tyskland sköter Ellen marknads- och försäljningsarbetet i egen regi. Det innebär bland annat att Ellen ansvara för genomförd marknadsföring men erhåller också en högre bruttomarginal på försäljningen på dessa marknader.

Asien / Ellen Asia Ltd

Ellen Asia Ltd. (Ellen Asia) är dotterbolag till Ellen AB. Bolaget ägs av Ellen AB med 70 procent och Foundation Asia Pacific med 30 procent. Ellen Asia Ltd. är ansvarig för försäljningsverksamheten i större delen av Asien förutom Japan och Indien som hanteras direkt från Ellen AB. Företaget är registrerat i Hong Kong och har sin operativa verksamhet i Beijing.

Kvalitetssystem och Regulatory affairs

Ellen är certifierat enligt ISO 13485. Det är ett regulatoriskt krav som ställs på företag som har produkter som har en medicinteknisk registrering. Ellens probiotiska tampong är registrerad som medicinteknisk produkt IIa, enligt överensstämmelse med medicintekniska direktivet bilaga V och VII.